Fuld damp fremad.

Drinks til en hver smag

-Annonce for Eagle-

 

En sundowner, en drink, cocktails, en sjus. Ja kært barn har, som bekendt mange navne.

Om det er sommer eller vinter, så er der altså noget hyggeligt over at blande sig selv en lækker drink, om det er før en lækker middag, eller først når du rammer sofaen efter opvask og putning.

 

Det nye danske økologiske brand Eagle, har missionen “bring cocktail hour back” med fokus på det sociale samvær i slow drinking. Hvilket betyder, at indtag af alkohol ikke nødvendigvis skal kobles sammen med en 4000 hestes julefrokostbranders. Jeg kunne ikke være mere enig!

 

Jeg fik opdraget at udarbejder en opskrift, hvor jeg benytter en af deres tonicvarianter (Indian, Cucumber/Lime eller Pink Pomegranate). Tjek dem ud på deres hjemmeside www.eagledrink.com eller find dem på Instagram.

Jeg kunne desværre ikke helt holde mig til dette, så jeg har lavet to varianter, der udspringer af andre cocktails, jeg holder meget af. Herunder finder du opskrifterne på en G&T-Sour og en Pink-rum.

 

Mit udgangspunkt er, at alle ingredienser skal kunne købes, når man alligevel er nede og handle, så hvis du pludselig står i supermarkedet og tænker ”tror vi skal ha’ en lille drink inden aftensmaden i dag” så kan det lade sig gøre. Heldigvis forhandlers Eagle i en del de supermarkeder hvor jeg ofte handler, nemlig i Meny og Irma, og her kan du med garanti også få de andre ting til disse to drinks. Det kræver ikke vanvittigt udstyr, men gør alligevel at vennerne, kæresten eller andre tænker, at man her gjort lidt ekstra ud af det. Er du KÆMPE fan af Gin og Tonic, så prøv den syrlige G&T-Sour.  Min egen favorit er den lyserøde med granatæble, den bliver en ny klassiker på mit personlige barkort.

 

Til drinks er der et par ting, som altid er lækkert at have ved hånden, et målebæger, en shaker og sukkersirup. Sidstnævnte er halvt vand og halvt sukker, som koges til sukkeret, er opløst. Siruppen køles herefter ned, og kommes gerne på en flaske. (se billede herunder)

Som med så meget andet, så bliver kvaliteten efter hvad du ellers kommer i din cocktail, så når du nu har købt en lækker økologisk kvalitets-tonic, så køb lige en økologisk citron og pres den selv, i stedet for en flaske med færdigpresset. Osv. osv. Men lad os komme til opskrifterne:

 

G&T-Sour

Gin og Tonic er jo en udødelig klassiker, og det kan du sagtens bruge alle Eagle varianterne til. Denne G&T har jeg fusioneret med en af mine all time favorits, en whisky sour. Den ekstra syre klæder både gin og i særdeleshed tonicvanden, der indeholde lime.

 

Ingredienser:

 • 5cl gin
 • 3 cl friskpresset citronsaft
 • 3 cl sukkersirup
 • 1 æggehvide
 • 1 flaske Eagle tonic med Cucumber & Lime
 • En citron
 • Isterninger

 

Fremgangsmåde:

Kom gin, citronsaft, sukkersirup og æggehvide i en cocktailshaker. Shake den til æggehviden begynder at skumme. Kom isterninger i og ryst til den er helt kold.

Kom isterninger i et glas, eller dette tilfælde et sylteglas, og si drinken ned i glasset. Fyld op med Eagle tonic med Cucumber og Lime.

Med en tyndskræller laves en fin citronskræl, som kommes i for pynt og smag.

 

Pink-rum

Denne lyserøde drink med granatæble og rom, er lidt fusionen mellem en G&T og en bramble/mojito. Den er helt sin egen og et utroligt lækkert take at benytte rom sammen med den bitre og forfriskende tonic.

 

Ingredienser:

 • 5cl rom
 • 3 cl granatæblesaft (køb et granatæble eller en pose frosne kerner, blend kernerne og si saften fra)
 • 1cl Limesaft
 • 3cl sukkersirup
 • Knust is
 • 1 flaske Eagle Pink Pomegranate Tonic

Fremgangsmåde:

Fyld et højt glas med knust is. Kom resten af ingredienserne (undtagen tonic) i og rør forsigtigt med en ske eller en rørepind. Til slut hældes tonicvanden i.

//Forstadsfar

 

2 kommentarer

 • malene

  Hej Jesper!

  Et spørgsmål der slet ikke relaterer sig til tonic:

  Hvornår kommer din skønne chocolate-chip-cookies opskrift på bloggen?

  Jeg kan huske dem fra din gamle blog, og de nåede at blive en juletradition, dog uden at jeg fik gemt opskriften i analog form 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Forstadsfar

   Hej Malene.

   Da jeg lukkede min gamle blog forsvandt opskriften, jeg har desværre også været for dårlig til at gemme i analog form.
   Jeg vil forsøge at genskabe den, så den kan komme op igen.

   Bedste hilsner
   Jesper

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fuld damp fremad.