5 Ting jeg vil være bedre til/opleve i 2019

Brunsvigersnegle

Jeg kan lige så godt sige det, jeg blev inspireret på Circle K. En random dag i november så jeg, at de solgte kanelsnegle med drømmekagetopping. Jeg tænkte straks, at det ville være genialt, hvis det havde været brunsviger.

Til fødselsdagsbrunch blev det så den lille søde ting. og seriøst, de var G.E.N.I.A.L.E. derfor opskrift herunder:

 

Dej

2 dl sødmælk

50 g gær

100 g smør

2 stk. æg str. L

ca. 550 g hvedemel

0,5 dl sukker

1 tsk. salt

1 tsk. kardemomme

 

 

Remonce

225 g blødt smør

200 g lyst muscovadosukker

1 stang vanilje

4 spsk. kanel

 

Brunsvigerfyld

125 g mørk muscovadosukker

110 g smør

 

Fremgangsmåde

Dej:

Kom gær og sukker i en skål eller røremaskine, lun mælken til ca. 37-40 °C. Rør sukker og gær ud i den lune mælk. Tilsæt mel (undlad ca 50-75g), æg kardemomme og salt. Som det sidste kommer smørret i.

Rør dejen glat i minimum 10 minutter på en røremaskine, eller så længe du orker i hånden. Vent med alt melet, der er bedre at starte med en mindre portion, således at du undgår en tør dej. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 25 minuttet. Mens dejen hæver, kan du lave remonce.

 

Remonce:

Tøm vaniljestangen og bland den med en del af sukkeret. Rør alle ingredienserne godt sammen til en ensartet remonce, kør den med en håndmikser eller i en røremaskine, så bliver sneglene mest ens.

 

Samling af snegle:

Del den hævede dej i to og rul dem ud i 3-5 mm tykkelse.  Smør remonce på og rul på den korte led. Fjern enderne og skær sneglene i samme tykkelse. Mine er cirka 6 cm i diameter.  Kom sneglene i forme, jeg har bruge muffinsforme i silikone, men engangsforme i aluminium kan også bruges.  Stil til hævning en halv times tid ved stuetemperatur. De kan også filmes og stilles til koldhævning (maksimalt 5 °C) til dagen efter, hvis du vil have lune snegle til morgemmaden.

 

Brunsvigerfyld:

Smelt sukker og smør i gryden til det er helt ensartet. Det kommes en skefuld fyld ovenpå hver enkelt snegl.

 

Bagning:

Sneglene bages ved 225° C i omkring 9 minutter. Det afhænger naturligvis af størrelsen mine er små, så hvis du laver en kæmpe onsdagssnegl så må du prøve med bagetiden.

 

God bagelyst.

//Forstadsfar

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 Ting jeg vil være bedre til/opleve i 2019