Gammeldaws Æwlekage

Indbrudstyve nej tak

– Reklame for Københavns Kommune –

Det værste jeg kunne forestille mig, er at komme hjem til et hus, hvor der har været ubudne gæster. Men hvis jeg laver, et klistermærke med ”indbrudstyve nej tak”, bliver det nok respekteret i samme grad, som vore ”reklamer nej tak” – Læs Slet ikke.  I forbindelse med renovering af vores hus, som er bygget i 70érne, har vi derfor tænkt ekstra meget over tyverisikring. Ikke fordi vores hus er fyldt med Rembrandt malerier eller diamantsmykker, nærmere duploklodser og køkkenudstyr, men derfor kan man jo godt passe på sine ting.

Indbrudstyve elsker åbent hus, vil du gerne undgå dette, så læs med og bliv inspireret af de bedste råd og tiltag, som vi har gjort, for at undgå ubehagelige overraskelser.

Vores hus er lige over 45 år gammelt, så det er heldigt for os, at de tidligere ejere har skiftet en række vinduer til nye, med tyverisikre lukninger, og dem der ikke er skiftet, er ikke til at få op, heller ikke indefra. Da vi overtog, var der relativt nye låse i alle døre, hvilket er super dejligt. Det er udgifter ligesom forsikringer, det er ikke det sjoveste i verdenen at bruge penge på, men det er godt givet ud, når man får brug for det. Vi har en enkelt dør til vores skur, som vi stadig har et lille hængeparti med, men hvis nogen gider at stjæle mit arbejdstøj eller halvtomme malerbøtter, så er det lige før jeg sparer en tur på genbrugspladsen. I takt med at vi bliver rigtige husejere med havemaskiner mv. så skal vi naturligvis også have døren forstærket og en ny lås i.

Et af de mere omfangsrige projekter vi har kastet os over, er at gøre huset mere synligt. Indbrudstyve elsker huse, hvor de kan stå og få en dør eller rude op, helt ubemærket, og det kunne man i den grad da vi overtog. Da hækken var på sit højeste, var det lige før man ikke engang kunne se, at der var et hus. VI har klippet den almindelige hæk ned, og fjernet et stort bed i forhaven. Nu kan man se indgangsdørene fra vejen, og man kan sgu ikke gemme sig bag vores skraldespande. På plussiden, så har det givet fantastisk meget lys ind i vores køkken. Nogen synes det er ubehageligt, at man kan kigge ind, men vi kommer fra en stuelejlighed hvor buslinje 2A kørte ude foran hver 5. minut, så det er intet problem for os.

 

Vores hus før nedrivning af bed.


Vores hus efter nedtagning af hæk.

Noget af det der gør mig mest tryg, i vores kvarter er, at vi har nogle vanvittigt søde naboer. Vi havde ikke boet her mere end 3-4 uger, da de kom ind og sagde, at de skulle ud og rejse, og her på vejen holder vi altid øje men hinandens huse, når man rejser væk. Jeg har hele livet boet i lejlighed, og selvom man har delt væg med folk, så er det ikke alle, der har hilst på daglig basis. Efter mindre end 6 måneder på villavej kender vi nærmest alle i området, og de fleste på vejen ved fornavn. Det hjælper selvfølgelig at vi har hund, og jeg er ”ham fra bagedysten” og endnu mere at jeg kendte to på vejen, inden vi flyttede ind. Uanset hvad, er det dejligt at vi lige holder øje hos hinanden.

Villavej by night – når man lufter hund kan man holde øje, uden selvfølgelig at overbeglo naboerne

 

Det fede ved at være ny husejer og lære naboerne hurtigt at kende er, at da vi skulle rydde forhaven, og ikke havde en trillebør, så lånte vi hos begge naboer. Nogen synes det er påtrængende eller at naboerne er nysgerrige, sådan har jeg det overhovedet ikke, jeg kan godt lide at vi passer lidt på hinanden og hvis det betyder at naboerne engang imellem ser mig valse rundt i batmanunderbukser eller mindre, så fred med det, det er da dem der får en på opleveren.

Al begyndelse er svær, og sådan er det også som husejer, vi skal til at ha lavet et let system, hvor vi har mere lys i huset, når vi ikke er hjemme. Jeg tænker, at det er jo genialt med et tænd/sluk ure. Jeg har altid brugt det når jeg er rejst på ferier, men tænker, at vi skal have nogle, som kan bruges lidt mere struktureret. Blandt andet, så man ikke skal rende rundt og lede efter dem, hvis man skal være væk mere end et par timer.

Et helt almindeligt tænd/sluk ur er et effektivt middel til at holde tyve væk.

 

Læs mere om de professionelle rå på: https://www.kk.dk/indbrud jeg skal i hvert fald lige ind os blive inspireret til brug af lys, når vi ikke er hjemme. Og Hey, så kom i gang med at bage nogle julesmåkager, eller ta´ en flaske kold hvidvin under armen, og hop ind og hils ordentligt på naboen.

 

//Forstadsfar

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gammeldaws Æwlekage