Chokoladeglaze - imponér alle med det spejlblanke udseende

Drømmekøkkener sælges faktisk også i IKEA

Men skal ikke kende meget til mig, før man ved, at min klart største hobby er mad, kager og alt omkring at producerer og spise disse.

Der har derfor været en kæmpe drøm, at lave et køkken fra bunden. Nu er drømmen endelig blevet til virkelighed.

 

Vi har ret bevidst gået efter et hus, hvor der var mulighed for at lave et nyt køkken, underforstået at det gerne måtte ha lidt alder. Jeg er sgu for nærig til at nedrive et 2 år gammelt køkken, bare fordi det ikke er min stil, eller upraktisk designet. Vi havde absolut intet problem med at tage det eksisterende køkken fra 1990’erne ned.

Det nye køkken, 99% færdigt.

 

For mig er og bliver et køkken altså et værksted, her lapper man ikke cykler eller bygger træhylder, men der produceres mad. Alt for mange går udelukkende op i hvordan deres køkken ser ud, og tænker på ingen måde praktik ind i designet. Jeg har længe haft lyst til et køkken i industristil, eller et professionelt køkken, med rational ovn, stålbord, åbne hylder mv.

Man da jeg ikke har taget springet til at leve 100% af mad, så er det blevet et helt almindeligt køkken, men dog med nogle af de industrielle elementer.

 

Det går utroligt hurtige op for mig, at specielle køkkener fra snedkerfirmaer, større køkkenproducenter mv. løber op i 200-250.000kr. En del af dem er bare helt hvide. Med ret standart elementer, så kan man “nøjes” med 125.000kr. for køkkenet, uden fliser, gulv mv. men her kommer lige en lille hemmelighed:

Du kommer ikke til at producerer bedre mad, fordi dine køkkenskuffer koster 3.500kr. pr.stk.

 

Vi kørte derfor på køkkeninspiration i IKEA, og faldt pladask for deres EKESTAD låger. Jeg gik derfor igang med at tegne mit drømmekøkken i deres designer.  30 minutter senere var det på plads. Der er smarte løsninger for skuffer, inderskuffer, hjørner mv. Så var der rigeligt råd til at shine det op, med nogle dyrere løsninger for bordplads, vask, hvidevarer mv. Skuffer og skabe, skal faktisk bare indeholde mel, gryn, stegepander og andet udstyr. En kort tur til IKEA Taastrup, hvor de gennemgik tegningen og tilføjede ekstra ben, til indkøbslisten og så var det bare at vente på overtagelse af huset.

Teddybjørnen har fået fast plads på det nye køkkenbord.

 

Vores Valg

Vi har valgt elementerne i sort, med de fine EKESTAD trælåger.

Bordpladen er købt hos STARON og er i corian, speciellavet til køkkenet, med en underlimet vask i samme farve, som bordpladen. (plade og vask kostede næsten det samme, som alle elementerne, men er TOP fed og alle pengene værd) der er over 5,5 meter bordplads at arbejde på, super fedt når man kommer fra et lille københavnerkøkken.

Vi har lagt et flisegulv med store italienske fliser 50×50, de er “sorte” men ikke er ensfarvet, utrolige praktisk i et køkken.

Vi har valgt en ovn fra Siemens, jeg ville have en ovn der går til 300 grader, hvilket er genialt til Pizza- og brødbagning. Den er desuden med Pyrolyse, dejlig let at rengøre.

Kogepladen er ligeledes fra Siemens og vi var så heldige at finde den på -50% men den har en fantastisk stor kogezone, til de store gryder til fond eller andet.

Vi har fået opsat helt almindelige 15×15 fliser på væggene, fra bord til loft. Über praktisk når man er godt til at svine, og da de er opsat i halv/halv giver det et super fedt look.

 

Til dem der tænker “hva kostede det” så er vi nok endt på lidt over 100.000kr. for HELE køkkenet, med fliser, el-arbejde, hvidevarer, maling, altså alt.

 

Højskabe med indbygget køle-fryseskab og ovn.

 

Opsætning

Hvis man har lidt teknisk snilde, se er det ikke svært at opsætte køkkenet selv. Vi har fået en murer til at lægge gulv og opsætte vægfliser, så de sidder helt perfekt (min ocd kunne ikke klare, hvis de sad det mindste skævt) Der opstod et lille el-problem, da alle ledninger løb bag de gamle overskabe og da vi skulle flytte ovnen, kom der desværre en ekstraregning til elektrikere. Pisse hamrende dyrt, for meget lidt og dårligt arbejde, da de brillerede ved at ødelægge vores væg. 🙁

 

Men inklusiv lapning af den væg de ødelagde, har jeg lavet alt selv, opsætning, vandtilkobling, installation af hvidevarer mv.

 

Anmeldelse

Efter køkkenet har været i brug nogle uger, er her den første anmeldelse.

Det er F**king fedt… Meget bordplads, meget skuffeplads og en god arbejdstrekant (rummet mellem vask, køleskab/ovn og kogeplade) en ren fornøjelse af lave mad i. Har dog min første kage til gode.

 

Glæder mig til at producerer en masse mad og kager, som i kan følge med i.

Vi skrives.

/Forstadsfar  

Tjek lidt inspirationsbilleder. samt før/efter herunder:

 

Køkkenet som det så ud ved overtagelsen

 

Efter nedrivning

 

Massere af dejlig bordplads og et vindue, der mangler at blive malet

 

Arbejdslamper som vi har klunset på min fars arbejdsplads, da de stod til udsmidning

3 kommentarer

 • Mathias

  Hej Jesper. Rigtig flot køkken du har lavet. Vi overvejer også et Ikea-køkken med låger magen til dine. Jeg skal lige høre, hvilken opvaskemaskine, ovn, kogeplade og køle/frys har du købt (gerne modelnavn, hvis du har det)? Det er vidst noget med det ikke er alle hårde hvidevare fra andre mærker, der passer til Ikea. Vh Mathias

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Forstadsfar

   Hej
   Ovnen er fra Siemens, da jeg ville have en ovn der kan bliver 300grader til brød og pizzabagning. Det samme er vores induktion. Køl og frys er købt i Ikea. Opvaskeren er fra Bosch, men den var noget vanskelig at få til at passe med panelerne, men det var muligvis mig der bestilte en forkert model. Nogle forhandlere har en kategori der hedder “passer til IKEA”

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er blevet mega flot Jesper. Jeg er typen, der faktisk ret sent begyndte at gå op i min bolig (Måske for små 3 år siden) og da jeg fik lavet nyt køkken for 2 år siden blev det også et hvidt et. Flot er det, fordi jeg valgte nogle løsninger som ikke er helt standard, men vil virkelig gerne have sorte bordplader nu, og fliser på væggene som du viser her – Synes det giver et helt andet udtryk! Forsat god madlavning i jeres nye køkken 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladeglaze - imponér alle med det spejlblanke udseende