Pre forstadsliv

Jordbæris til sommervarmen

”Is går i hjertet, ikke i maven”

Jeg elsker is, ikke kun om sommeren, men året rundt. Meeen en hjemmelavet jordbærparfait er nu perfekt til de 27 grader, der er for tiden. Det er ikke særlig svært at lave sin egen is, specielt ikke hvis det er af parfait-typen.

img_7759

Ingredienser

Jordbærsylt

250g friske eller frosne jordbær

75g sukker

Saften af en citron

Ismassen

0,50 l piskefløde

100 g sukker

80 g past. æggeblommer

1 stk. vaniljestang

lidt havsalt

Hvid Chokolade ca. 150g

Frysetørret jordbær eller andet drys

img_3367

Fremgangsmetode

Kom alle ingredienserne til jordbærsylten i en gryde, kog til jordbærerne lige præcis begynder at mose ud. Køl massen ned, eller lav den i forvejen, den kan bruges til alt for pandekager til skyr.

Til parfaiten piskes fløden til meget let skum, den må på ingen måde blive for stiv. Pisk de resterende elementer sammen, hvorefter fløden vendes i, og til sidst en passende mængde af den afkølede jordbærsylt, smag endelig på massen og husk at smagen bliver mildere, når isen er frossen. Kom ismassen i en sprøjtepose og fyld formene. Her er bruge isforme fra Silikomart, men du kan bruge alverdens forme, du kan komme en pint i. Kom dem straks i fryseren. 

Når isene er fuldkommen frosne, er de klar til at blive overtrukket. Det er ikke så vigtigt med en perfekt temperering, når du skal dyppe frosne is i chokoladen. Faktisk må den hellere være lidt for varm, så overtrækket bliver tyndt og lækkert. Drys med frysetørret jordbær, og de er klar til at blive guffet.

img_3529

Velbekomme

/Forstadsfar

 

1 kommentar

  • Laura

    Gal de smager godt og en god ide er at smage jordbærsylten til med evt sukker

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pre forstadsliv